Още по темата04.01.2021 / 14:54снимка: Фейсбук/ Редактор: Дърво е паднало на

...
Още по темата04.01.2021 / 14:54снимка: Фейсбук/ Редактор: Дърво е паднало на
Коментари Харесай

Падна и последното старо дърво на тротоара на ул. Михаил Колони, преди три месеца не го отсякоха като опасно

Още по темата04.01.2021 / 14:54

фотография: Фейсбук/

Редактор: 

Дърво е паднало на ул. „ Михаил Колони “ във Варна в сектора сред Шишковата градинка и Морската градина. Това демонстрира фотография, оповестена в групата във Facebook. „ Ул. Михаил Колони, под Шишковата градинка паднало дърво. Очаквайте машини за отстраняването му = запушване “, това написа тази заран създателят на фотографията Petar Kaskadiora. 
Участници в групата разясняват, че е е ясно по какъв начин дървото е паднало единствено и подозират, че някой може да му е „ оказал помощ “.
Дърветата на ул. „ Михаил Колони “ са тематика на мнения за варненци от години. Санитарната сеч, която общината ползва там е била постоянно обект на рецензии. Мнозина считат, че тъкмо тя е причина дърветата да загинат. В началото на годината Община Варна подреди отсичането на старите дървета и посаждането на тяхно място на млади фиданки. 
„ Добрата вест е, че са почнали май засаждане на нови дървета. Лошата е, че унищожиха заради несръчност старите, а и не е ясно какъв брой ще оцелеят новите “, това разяснява тогава общинският консултант от Демократична България Николай Капитанов. От общината пък се похвалиха, че се употребява нов способ - вместо да се вадят дънери и корени, които биха разрушили част от тротоарите, старите дънери се фрезоват, почвата се обработва, а по-късно там се садят новите фиданки. 
Падналото дърво е последното от старите по този тротоар на улицата. 
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР